Stiu, suna greu de suportat, pentru cei dornici sa aiba situatia sub control, adica pentru majoritatea noastra. Cum sa lasam copilul sa isi aleaga hainele cand el abia a renuntat la pampers, ce stie ala micu’ ce e moda?! Si totusi, nu esti curios sa vezi ce alege? Poti face asta in weekend, nu in zi de lucru cand te grabesti sa il duci la gradi si sa ajungi la timp si la serviciu. E o joaca, pana la urma! Daca sunteti deja o echipa, asa cum va propusesem anterior, stii ca poti merge pe mana lui, chiar daca le mai… amesteca din cand in cand. Ideea este sa deprindem copilul cu simtul masurii sau, si mai grozav, sa deprindem asta impreuna! Sa invatam… regula de patru simpla, adica, nu mai mult de patru culori pe noi, in casa noastra… Bineinteles, culori de baza, dar si variatiunile trebuie usor limitate, pentru ca nu putem trai viata in degrade sau… ombre, cum ar spune hair stilistii!

Copilul trebuie deprins sa isi aleaga hainele si dintr-un motiv mult mai simplu: sa isi asume responsabilitatea felului in care alege sa se prezinte lumii, iar noi sa facem la fel in privinta noastra! Si stati linistiti, daca suntem o echipa, sigur ne va bucura cu alegerile lui vestimentare, ca doar a avut de unde se inspira! Nu este o pledoarie pentru a fi la moda, ci mai degraba pentru a fi… in rand cu lumea dar diferit, cu un ceva original, o esarfa legata la mana, o sapca mai aparte sau o bandana, o margica cusuta pe rochita fetitei care sigur se transforma in unicat si lista ar putea continua la infinit. Nu obisnui copilul sa se limiteze la asa-numitele tinute standard, stimuleaza-i creativitatea, fa un concurs de prezentare a modei organizat cu familia si prietenii de toate varstele, tocmai pentru a-i da sansa sa se descopere dar si sa se lase descoperit.

Invata copilul si despre modul in care se folosesc parfumurile, tipurile si momentele zilei sau serii cand se folosesc. Nu putem purta un parfum cu note senzuale, grele, dimineata pe racoare, cand trebuie sa debordam de energie la scoala sau la locul de munca, asa cum nu putem purta un parfum cu note fresh in gerul iernii sau seara, inainte de culcare, sa ne ia stranutul! Fetitele trebuie lasate sa ne asiste la rutina de… infrumusetare, nu pentru a se machia de la 5 ani, ci pentru a purta discutii permanente, pana cand ajung sa se machieze la momentul potrivit, ba ajung sa inverseze rolul, invatandu-ne ele pe noi! Fiti echipa in toate, fara secrete, fara inhibitii si fara… superioritate, stim deja ca intotdeauna avem ceva de invatat unii de la altii. Daca noi am fost in extaz la primii lor pasi, merita si ei sa se bucure cand ne mai… updateaza cu ceva! Trebuie doar sa ii lasam!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Moda pentru suflet

Alege… haine cu personalitate

Astazi cand toata lumea se imbraca de la mall sau de la buticurile din ce in ce mai rare din cauza… aceluiasi mall, este destul de greu sa mergi la sigur cand iti compui o Citește mai mult…