Nu este un îndemn la ”celebra” dragoste cu de-a sila, este un îndemn de a vă simţi bine tot timpul, dăruind şi primind iubire. Fiecare făptură de pe lumea asta merită iubire, câtă vreme ea reprezintă, pentru cineva, centrul Universului şi spun asta fără teama de a exagera. Chiar şi acel individ care vă şicanează în trafic plin de cuvinte grele şi de gesturi obscene este, odată ajuns acasă, un tătic plin de iubire pentru copiii lui sau un fiu grijuliu pentru mama care l-a crescut atât de… bine! Mai în glumă, mai în serios, fiecare suflet merită o a doua şansă şi fiecare suflet are ceva bun, la fel cum în fiecare întâmplare aparent negativă se ascunde bucuria şi recunoştinţa zilei de mâine.

Îndemnul meu la iubire se referă de această dată la acele persoane singuratice, care preferă intimitatea casei în locul cafenelelor zgomotoase în care se pune ţara la cale, de obicei. Nu toată lumea a fost binecuvântată cu o familie în accepţiunea clasică a cuvântului dar şi pentru aceia care sunt singuri, şansa la o viaţă plină de iubire este la fel de mare ca pentru toţi ceilalţi. Aşadar, exersaţi-vă iubirea, antrenaţi-vă pentru acea viaţă plină la care poate doar visaţi acum, iubind florile, un pisoi sau un căţel, un papagal gureş sau chiar o iguană tăcută şi rece! Iubiţi ce vă face plăcere şi savuraţi din plin acest sentiment, pentru că iubirea atrage iubire. Cel mai minunat lucru mi se pare să îţi bucuri aproapele cu un gest frumos, cu o vorbă potrivită sau măcar cu un zâmbet. Iubind reuşiţi atât să bucuraţi pe alţii, cât şi să vă bucuraţi pe voi, ceea ce nu este deloc de neglijat. În loc să faceţi scenarii negative în legătură cu o persoană sau o întâmplare oarecare, schimbaţi-vă starea de spirit prin iubirea pe care o dăruiţi unui căţel de pripas sau unei flori care vă bucură sufletul din glastra în care aţi uitat-o de când aţi adus-o acasă. Fiţi recunoscători pentru că aveţi asupra cui să revărsaţi iubirea, pentru că atâtea persoane pe lumea asta s-au încăpăţânat să trăiască blocate în ură şi resentimente. Chiar şi atunci când treceţi printr-o relaţie dificilă, străduiţi-vă să acordaţi a doua şansă, trecând pe o bucată de hârtie acele lucruri pentru care sunteţi recunoscători persoanei care tocmai v-a nemulţumit. Veţi descoperi că vă simţiţi mult mai bine după ce aţi trecut în revistă acele calităţi pentru care mulţumiţi sincer.

O prietenă de-a mea se încăpăţâna până nu demult să se vaiete, de câte ori ne întâlneam, de defectele soţului ei, chiar dacă acesta se străduia din răsputeri să îi facă pe plac, cum de altfel singură recunoştea într-un final de discuţie. Începusem să evit compania ei, pentru simplul motiv că la despărţirea de ea, mă trezeam cu o senzaţie stranie, de parcă întreaga lume şi-ar fi lăsat povara pe umerii mei, cu toate că în momentul întâlnirii cu prietena mea eram zâmbitoare şi lipsită de griji. Totuşi, era limpede că undeva, ceva din mine sau din trecutul meu ştiut sau neştiut atrăgea acel gen de conversaţie. În consecinţă, am decis să intervin, sugerându-i un joc oarecum bizar pentru ea:

De fiecare dată când era tentată să îmi facă o afirmaţie negativă despre soţul ei, trebuia să facă şi una pozitivă despre el. A sfârşit prin a schimba subiectul de discuţie, încât acum mă simt eu obligată de politeţe să o mai întreb ce mai face… jumătatea ei. Nostim, nu-i aşa? De ce am apelat la acest joc? Pentru că ei chiar se iubesc sincer, de peste două decenii şi povestea lor frumoasă de iubire nu merită o vibraţie atât de joasă ca aceea a vorbelor spuse din inerţie, în căutarea unui subiect de conversaţie… interesant, la o cafea între prietene. Şi am ajuns şi la o concluzie: de multe ori, astfel de critici sunt rostite dintr-un inexplicabil sentiment de vinovăţie pe care prietena mea îl simte când petrece timp cu mine, fără el, cel care a ales să îi fie alături la bine şi la rău.

În concluzie, fie că vă bucuraţi de tihna şi farmecul traiului în doi, fie că optaţi pentru un cactus sau o iguană, iubiţi-vă mult atât partenerul de viață, cât şi pe voi înşivă, pentru a fi capabili să primiţi cât mai multă iubire şi bucurie, în schimbul celor dăruite de voi.

Surse foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dezvoltare personala

Faceti echipa cu cei mici, prezentandu-le… copilul din voi!

Energia celor mici o epuizeaza pe a voastra? E timpul sa va acordati o ora de calitate petrecuta… altfel impreuna. Stiti pasiunea spontana si inepuizabila a celor mici pentru desene in locurile cele mai neobisnuite Citește mai mult…

Dezvoltare personala

Redecorati-va casa si savurati altfel sarbatorile si viata!

Se apropie sarbatorile si bineinteles, toata lumea cauta decoratiunile traditionale de Craciun. Totusi, pentru o stare de multumire si un zambet larg pe fata care sa treaca cu bine de… depresia de dupa, cand conturile Citește mai mult…

Dezvoltare personala

Toate sunt perfecte, dar nu toate ne sunt si de folos

Se spune ca suntem cu totii una si ca ce faci altuia, tie iti faci. Se mai spune si ca toti suntem creatia lui Dumnezeu si suntem cu totii perfecti si la fel de iubiti Citește mai mult…